Adventura Prevozi d.o.o.

Pronađite svog savjetnika
Transport i logistika
Adventura Prevozi d.o.o.
Autobusni prevoz
Preuzeo 97.31% udjela
Avrigo d.o.o.
Autobusni prevoz
Savjetovanje u procesu prodaje preduzeća

Avrigo d.o.o.

Pregled


Avrigo d.o.o. je preduzeće koje se bavi autobusnim prevozom sa sjedištem u Novoj Gorici, Slovenija. Društvo ima flotu od preko 200 modernih autobusa, 300 profesionalnih zaposlenika, te ostvaruje oko 22 miliona eura prihoda i 5 miliona eura EBITDA.

Osnovna djelatnost preduzeća je pružanje putničkih usluga na međugradskim, prigradskim i gradskim linijama, te usluge vezane uz IATA registriranu turističku agenciju. Osim tri podružnice u 100%-tnom vlasništvu, preduzeće od 2014. ima i 49,99% glasačkih prava u Izletniku Celje d.d., autobusnom prevozniku iz Celja.

 

Jedinstvene karakteristike preduzeća
Autobusni prevoznik broj 1 u Sloveniji - Avrigo je vodeće preduzeće u pružanju usluga autobusnog prevoza u Sloveniji, ostvaruje više od 22 miliona eura prihoda i pokriva više od 20 miliona kilometara godišnje.
Integrirani pružatelj usluge vrhunske kvalitete - Avrigo pruža usluge prevoza u suvremenim, dobro opremljenim autobusima koji nude visoku sigurnost i udobnost putniku.
Pouzdan prevoznik - Svojom prisutnošću u zapadnoj, južnoj i središnjoj Sloveniji i velikim utjecajem na redovne linije javnog prevoza, Avrigo se pozicionirao na mjesto najpouzdanijeg prevoznog partnera u Sloveniji.

 

Investitor


Adventura prevozi d.o.o. je preduzeće u 100%-om vlasništvu gospodina Darka Klariča, Avrigovog partnera i investitora u Izletniku Celje, zajedničkoj investiciji iz 2014. godine.


Investicija u Avrigo d.o.o. bila je prirodni razvoj poslovnih nastojanja g. Klariča kako bi postao vodeći autobusni prevoznik u Sloveniji.

 

Transakcija


IMAP je u prodaji 97,31% udjela u preduzeću bio ekskluzivni transakcijski savjetnik vlasnicima preduzeća Avrigo d.o.o., Zavarovalnici Triglav d.d..

 

Mišljenje klijenta

Moram priznati da nakon potpisivanja ugovora s IMAP-om nisam bio potpuno uvjeren da smo donijeli pravu odluku. No, nakon što su uspješno završili svoj mandat imam samo riječi hvale o njihovom radu i stručnosti. I naravno, ne samo nakon što je njihov zadatak bio završen, već i za vrijeme trajanja mandata, uvjerili su me da nude najviše standarde kvalitete, osobni pristup i široku mrežu kontakata. Tokom cijelog mandata IMAP-ov tim bio je jako predan, omogućili su nove kontakte i otkrili nove prilike, te uložili mnogo vremena i resursa kako bi udovoljili našim zahtjevima. Zbog svega navedenog, smatram da je IMAP-ov tim zasigurno jedan od najboljih u regiji, te ih bez oklijevanja mogu preporučiti za bilo kakav M&A proces i druge aktivnosti.

Our business is your business growth
more information? 

Contact us 

We love to hear from you. Our team is always here to chat.

Contact form 

Thank you for your interest in IMAP. Please use the form below to tell us more about your current situation and we’ll be sure to have the right professional get back to you as soon as possible.