SAG/Autonet Group

Pronađite svog savetnika
Automobilska industrija
SAG/Autonet Group
Vodeći distributer automobilskih rezervnih delova u Evropi
Preuzeo većinski udeo u preduzeću
Wagen International d.o.o.
Vodeći distributer automobilske opreme u Srbiji
Savetovanje u procesu prodaje preduzeća

Savetovanje preduzeća Wagen International u prodaji većinskog udela grupaciji SAG/Autonet

Pregled

 

Wagen International d.o.o. je brzorastući tržišni lider u distribuciji automobilske opreme u Srbiji, s godišnjim prometom od preko 40 miliona evra. Preduzeće je specijalizovani B2B dobavljač s više od 95% prodaje poslovnim klijentima. Distribucija preduzeća je organizovana kroz tri prodajna kanala: radionice, trgovci na malo i veletrgovci.

Sadašnji asortiman preduzeća sastoji se od više od 200.000 artikala koje uglavnom isporučuju evropski proizvođači vrhunskih delova automobila, kao što su Schaeffler, Federal Mogul, ZF Aftermarket, Bosch, ContiTech, MANN + HUMMEL i mnogi drugi. Proizvodni asortiman obuhvata više od 90 brendova. Od 2015. godine Wagen International je član ATR International AG, globalne trgovinske saradnje vodećih distributera automobilske opreme.

 

Jedinstvene karakteristike preduzeća

 

-          Vodeća pozicija u distribuciji automobilske opreme u Srbiji, sa snažnim prisustvom 15 podružnica širom zemlje.

-          Kontinuirani rast i profitabilnost preduzeća.

-          Snažan i iskusan profesionalni menadžerski tim sa 300 zaposlenih koji će u budućnosti nastaviti uspešan razvoj preduzeća.

 

Investitor

 

SAG /Autonet Grupa je jedan od najvećih pružaoca (pružalaca?) usluga u nezavisnom sektoru automobilskih rezervnih delova u Evropi, s godišnjim prometom od preko EUR 800 miliona i više od 3.200 zaposlenih. Asortiman proizvoda Grupe uključuje više od 800.000 kataloških i 370.000 skladišnih artikala. SAG /Autonet Grupa je tržišni lider u Švajcarskoj i Rumuniji, broj tri u Austriji i ima vrlo dobru tržišnu prisutnost u Belgiji, Italiji, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji i Mađarskoj.

 

Transakcija

 

IMAP SEE je bio ekskluzivni savetnik vlasnika Wagen International d.o.o. u prodaji većinskog udela u preduzeću.

Saznaj više
Transakcijski savetnici
Our business is your business growth
VIŠE INFORMACIJA? 

KONTAKTIRAJTE NAS 

Želimo da čujemo od vas. Naš tim je uvek dostupan za razgovor.

KONTAKTIRAJTE NAS 

Hvala vam na interesovanju za IMAP. Koristite obrazac ispod da nam kažete više o vašoj trenutnoj situaciji i naši će vam se stručnjaci javiti u najkraćem mogućem roku.