O NAMA - IMAP SRBIJA

Pronađite svog savetnika
Србија

o nama

IMAP Southeast Europe savetuje kompanije i njihove vlasnike o prodaji i akvizicijama, fokusirajući se na tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Sa više od 20 godina iskustva u regionu i više od 60 zaključenih transakcija, od kojih je skoro 70% prekograničnih, vodeći smo regionalni savetnik za srednja preduzeća1. Pružamo najbolje iz oba sveta: odlično razumevanje lokalnog tržišta i snažan međunarodni doseg. Naše kolege na pet kontinenata i posvećeni lokalni tim nam omogućavaju da pružimo neuporedivu, nepristrasnu podršku lokalnim preduzećima i međunarodnim investitorima koji traže najbolje prilagođene i profesionalne savete za implementaciju svojih M&A strategija u jugoistočnoj Evropi.

1Prema Mergermarketu, IMAP Southeast Europe zauzima prvo mesto na listi nezavisnih savetnika za M&A u regionu (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH) u periodu 2005.-2023. po broju zaključenih transakcija na strani prodavca u vrednosti do 100 miliona evra.

Ponosni smo što nastavljamo da uspešno savetujemo preduzetnike u implementaciji njihovih M&A strategija u Jugoistočnoj Evropi.

Imap GLOBALNi REZULTATI 2023

231
M&A TRANSAKCIJA
$26+ mlrd.
Vrednost transakcija
31%
Prekograničnih transakcija
42
PRIVATE EQUITY TRANSAKCIJA
7
globalna pozicija za transakcije ispod $500M
PARTNERSTVO

ŠTA ČINI IMAP jedinstvenim

U vlasništvu partnera, IMAP je nezavisna organizacija usmerena isključivo na M&A i uspeh transakcija. S više od 450 M&A stručnjaka u 41 zemlji, radimo zajedno u skladnim prekograničnim sektorskim timovima i pristupamo svakom zadatku s talentom i predanošću.

Naši su klijenti primarno obiteljska preduzeća srednje veličine, ali i velike domaće i internacionalne kompanije i korporacije, kao i finansijski i institucionalni investitori. 

PRIncipi

IMAP vrednosti

Delimo iste zajedničke vrednosti i načela kojima se vodimo u našem radu, s našim klijentima i jedni s drugima.

proces:

'Gvožđe se kuje dok je vruće' - osmišljavamo svaki korak M&A procesa kako bismo poboljšali mogućnost uspešnog procesa.


predanost:

Mi smo preduzetnici i u svaku transakciju ulažemo onoliko koliko je potrebno za uspeh te se pridržavamo i kontinuirano unapređujemo profesionalne savetničke standarde.


neformalnost:

Savladavanje psihologije pregovora zahteva upoznavanje osoba koje sudeluju u transakciji.


Talent:

Stvaranje vrednosti za naše klijente zahteva neočita rešenja i korištenje naših širokih resursa za osmišljavanje novih ideja.


odnosi

IMAP konferencije

Odnosi se grade tokom vremena i kroz ličnu interakciju, zbog čega IMAP-ovi stručnjaci, za dobrobit svojih klijenata, posvećuju toliko vremena međusobnom razumevanju - na profesionalnom i ličnom nivou. 

Da bismo nastavili negovati bliski, saradnički duh zasnovan na poverenju po kome je IMAP poznat, svake se godine održavaju dve internacionalne konferencije. Održavaju se i regionalne edukacije za analitičare i saradnike te globalni virtualni sektorski sastanci. IMAP konferencije potiču umrežavanje i fokusirane su na regionalno poslovanje i prilike za prekogranične transakcije i deljenje najboljih praksi za kontinuirano unapređenje korporativnog upravljanja u svim IMAP timovima. 

Our business is your business growth
VIŠE INFORMACIJA?

KONTAKTIRAJTE NAS

Želimo da čujemo od vas. Naš tim je uvek dostupan za razgovor.

KONTAKTIRAJTE NAS

Hvala vam na interesovanju za IMAP. Koristite obrazac ispod da nam kažete više o vašoj trenutnoj situaciji i naši će vam se stručnjaci javiti u najkraćem mogućem roku.